Encíclica del Papa Francesc, Laudato si

Ja està a l’abast de tots la primera encíclica que escriu el Papa Francesc, que tracta sobre la cura de la casa de tots, titulada “Laudato si”, “Lloat sigueu”.

«Laudato si’, mi Signore» – «Lloat sigueu, Senyor meu», cantava sant Francesc d’Assís. En aquest formós càntic ens recordava que la nostra casa de tots és també com una germana, amb la qual compartim l’existència, i com una mare bella que ens acull entre els seus braços.

Com aquesta hi ha moltes cites que el Sant Pare escriu en la seua primera encíclica, un document que transmet la importància i la responsabilitat en els éssers humans de tenir cura d’allò que Déu ens ha deixat pel seu amor. Un document ja crític en certs cercles del món sense haver eixit a la llum, posant en dubte les paraules del Papa Francesc. Potser no volem acceptar les paraules de Déu, no volem admetre la missió que Déu ens va encomanar en la Creació, cultivar i custodiar el jardí en què ens ha posat.

Com a cristians hem de tindre una conversió ecològica per a viure la vocació de ser protectors de l’obra de Déu. Per això vos animem, encara que siga un document un poc llarg, a fullejar, a empapar-nos d’aquesta encíclica que a tots en pertoca responsabilitzar-nos.

Deixem a continuació la encíclica “Laudato si” per a poder descarregar-vos-la, tant en valencià com en castellà. També facilitem l’enllaç d’una pàgina on es redacten 100 cites sobre l’encíclica, tan important cadascuna d’elles.

Laudato si (valencià)

Laudato si (castellano)

Laudato si en 100 cites